Vajda Gábor (Gabor_V) 2010.03.12. 12:17

Kell-e nekünk MotoGP meg Forma-1?

Bár rajongója vagyok főleg az utóbbi sorozatnak, és az idei év minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik, valahogy mégis elkeserítenek a tipikusan magyar történetek...

Azt már tudjuk, hogy Magyarországon kellemetlen földrajzi viszonyok (extrém mélységű szakadékok és Himaláját megszégyenítő hegyek) vannak, többek között emiatt is igen drágák az autópályák, nameg a pályázók meghőkölnek mindig az utolsó pillanatban, így csak egy kivitelező marad a tenderek végén, aki jó pénzért legalább jó munkát végez. Ugye?

Namármost egy versenypálya azért sem kifizetődő, mert a nyíl alakú versenyautókra és motorokra nem lehet autópályamatricát ragasztani, meg rendszám sincs rajtuk ami miatt büntetést lehetne kiszabni rájuk gyorshajtás miatt. Ezért az államnak máshonnan kell előteremteni a pénzt rá, hogy az jó legyen neki.

Érthető tehát, Sávolyon még mindig a legjobb megoldáson gondolkoznak, hogy az nyereséges legyen mindenki számára. Remek megoldások születtek, valószínűleg a legtöbb pénzt mégis az az ötletgazda viheti el, aki majd azt mondja a végén, nincs is szükség a pályára. Micsoda brilliáns ötlet lesz!

Szóval az aszfaltcsíkok körül mindig problémák vannak. Ráadásul F1 tekintetében a Hungaroring kissé ódivatú pálya nulla látványossággal, dögunalommal. Én személy szerint nem is fakadnék sírva, ha kikerülne a naptárból. MotoGP-t annyira nem nézek, Talmácsi és a többiek szereplése sem vitt rá arra, hogy figyelemmel kísérjem a sorozatot, a sávolyi pálya mégannyira sem fog. Ellenben erősen ráfizetéses mindegyik. Mert ugye aszfalt van benne.

Magyarországnak WRC-re van szüksége. A közutak többsége alapból alkalmas rá, és akkor még nem beszéltünk a föld-mellékutakról. Valamint Motocrossra (Cserénfa rulez!) és terepralira. Van egy csomó vizünk, vissza lehetne hozni a motorcsónakos F1-et (Dunaújváros FTW).

Emellett rengeteg kihasználatlan ex-katonai repterünk van, mibe kerülne versenypályává alakítani egyiket-másikat (amit alkalmanként a gyorsulók és a drifterek meg is tesznek)? Túraautó, GT, hosszútávú versenyek, akármi.

Vagy tényleg ennyire kellnekünk az a MotoGP meg Forma 1, hogy megéri minden pénzt beleölni?

srcint.blogspot.com/

Címkék:sávoly rali forma 1 hungaroring talmácsi balatonring 1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://shinyredcars.blog.hu/api/trackback/id/tr841833943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sávoly igazi tétje 2010.03.26. 10:35:27

A Sávoly-ügy a közeljövő magyar demokráciájának lakmuszpapírja. Ha az állami támogatás zöld utat kap, az azt jelenti, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere valószínűleg továbbra sem fog működni a végrehajtó hatalommal szemben. A Sávoly-ügy tétje jóva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megint 2010.03.12. 15:21:44

Mint kiderült, a szlovákoknál fele ennyiből is megy, a felét ellopták, vagy el akarták, és egy szélhámost is belevettek a buliba, hihetetlen vastag bőr van a politikusaink képén.
süti beállítások módosítása